Wat is een chuck-sluitmachine?

Wat is een Chuck?

Een flesafsluiter is een gereedschap dat aan een afsluiter wordt bevestigd en waarmee de afsluiter een dop kan vastpakken. Door de grip die de klauwplaat biedt, kan de tapmachine de dop op de fles vastdraaien.

Aangezien de klauwplaat een essentiële en belangrijke rol speelt in het afdekkingsproces, is het belangrijk dat u het juiste type en formaat klauwplaat kiest om uw dop vast te draaien.
Wat is een Chuck?

Gemeenschappelijke Chuck Types

Aangezien doppen er in vele maten en vormen zijn, zijn spankoppen dat ook. Sommige klauwplaten zijn beter geschikt voor bepaalde taken dan andere. Hieronder volgt een gedetailleerde beschrijving van elk type.

Standaard klauwen

Standaard klauwplaten zijn verreweg de meest voorkomende klauwplaten. Ze zijn een goede keuze voor de meeste toepassingen voor het aandraaien van doppen.

Een standaard klauwplaat is een aluminium omhulsel of beker. Een zachte voering van urethaan of wit rubber wordt met de hand in de klauwplaat gedrukt, zodat de klauwplaat en de voering goed op elkaar aansluiten.

Standard Chucks
Standaard klauwen

Tijdens het afdekken komt de liner in contact met de dop en creëert de grip met de dop. De aftapmachine gebruikt de door de liner gegenereerde grip om de dop op de fles vast te zetten.

De rol van de klauwplaat is het creëren van een stijve steun voor de zachte en buigzame liner en dient tevens als middel om de liner met de tapmachine te verbinden.

Klemmen voor diepe putten

Zijn hetzelfde als standaard chucks, behalve dat ze een secundaire holte hebben waardoor ze doppen met uitwendige kenmerken, zoals sportdoppen, nevelspuitdoppen, yorkerdoppen, druppeldoppen en nog veel meer, kunnen aandraaien.

Deep Well Chucks
Klemmen voor diepe putten

Spankoppen met diepe put zorgen voor een uitstekende flexibiliteit, omdat ze zowel standaard platte doppen als doppen met externe kenmerken spannen.

Elke spankopmaat werkt met een bepaalde doppenreeks. Het kan nodig zijn om extra spankoppen aan te schaffen als u meerdere dopmaten moet aanspannen.

Bewerkte klauwen

Bewerkte chucks worden op maat gemaakt voor het ribbelpatroon van een bepaalde dop. Het is een gereedschap gemaakt voor een dop, dat op een dop past zoals een inbus op een moer past. Omdat ze perfect op de dop passen, genereren ze een perfecte grip op de dop. Een dopmachine met een bewerkte klauwplaat kan een extreem hoog koppel op een dop uitoefenen. Bewerkte klauwplaten stellen u in staat zo weinig of zo veel koppel op een dop af te geven als u wilt en hebben ook een gunstige invloed op de nauwkeurigheid van het koppel.

Machined Chucks
Bewerkte klauwen

Machinaal bewerkte klauwplaten zijn ontworpen om gemakkelijk op en van de dop te glijden, en de dop niet te beschadigen tijdens het afdekken of ontkappen. Machinale klauwplaten worden meestal uit aluminium vervaardigd, maar kunnen ook uit roestvrij staal worden vervaardigd. Bewerkte chucks zijn niet verslijtbaar en hoeven dus nooit te worden vervangen.

Cap Retaining Chucks

Een cap retaining chuck is een bewerkte chuck die is ontworpen met extra functies die het mogelijk maken om de dop te grijpen en vast te houden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van toepassingen waarin zij nuttig zijn.

Cap Retaining Chucks
Cap Retaining Chucks

De-cap en Re-cap operaties

Bij het decappen van een container met behulp van een dophouder blijft de dop in de houder nadat hij van de container is verwijderd. Dit is ideaal voor gebruik wanneer u de verwijderde dop opnieuw wilt aanbrengen.

Pick & Place-verrichtingen

Dophouders kunnen worden gebruikt om een dop op te pakken, vast te houden en vervolgens vast te draaien op een container. Daarom zijn ze ideaal voor gebruik met automatische afdekkingsmachines en geautomatiseerde robotafdeksystemen.

Chuck Capping Machine Video

Verschillende ontwerpen van de Chuck Capping Machine

Chuck capper machines worden gebruikt voor het vastdraaien van schroefdoppen op een grote verscheidenheid aan verpakkingen. Samen met de spindelafsluiter is de klauwplaatafsluiter een van de populairste verpakkingsmachines om het aandraaiproces uit te voeren. Hoewel het principe van de sluiting hetzelfde blijft - een klauwplaat of klauwplaat met inzetstuk daalt over de dop om het koppel toe te passen - kan de machine zelf op verschillende manieren worden vervaardigd. Van eenvoudige handbediende machines tot volledig geautomatiseerde afdekprocessen, de chuck capper kan werken voor grote en kleine productiefaciliteiten.

Handbediende Chuck Cappers

Bij de handbediende chuck capper moet de operator de handbediende capper over de dop plaatsen zodra de sluiting op de fles zit. Door druk uit te oefenen op de chuck capper wordt het koppel geactiveerd en wordt de dop vastgedraaid. Hoewel deze eenvoudige machines sommige processen kunnen versnellen, zijn de belangrijkste voordelen van de handheld capper consistentie en betrouwbaarheid. De handbediende capper neemt de vermoeidheidsfactor weg die gepaard gaat met het met de hand aandraaien van sluitingen, en zorgt er tevens voor dat die vermoeidheid niet leidt tot losse of gekruiste doppen aan het einde van de productiedag. Deze machines worden vaak gebruikt met tafelvullers om vul- en sluitstations te creëren met een uiterst kleine voetafdruk.

Halfautomatische Chuck Cappers

Halfautomatische chuck cappers vereisen ook enige hulp van een operator voor elke combinatie van fles en dop. Deze machines kunnen worden ontworpen als tafelmachines of met een draagbaar frame, afhankelijk van de behoefte. Bovendien moeten bij sommige halfautomatische kappers de fles en de dop worden geplaatst, waarna het aftappen wordt geactiveerd met een voet- of vingerschakelaar. Een andere mogelijkheid is dat de combinatie van dop en fles gewoon in een nest wordt geplaatst, waarbij sensoren de afdaling van de spankop en het aandraaien van de sluiting in gang zetten. De halfautomatische machines bieden opnieuw een verhoging van de snelheid, maar komen het proces het meest ten goede door consistentie en betrouwbaarheid. Halfautomatische machines kunnen worden gebruikt om een afdekstation te creëren waar het product gemakkelijk kan worden verzameld en verzegeld.

Automatische Chuck Cappers

Automatische chuck capping machines worden meestal gebruikt als onderdeel van een volledig geautomatiseerd verpakkingssysteem. Met één of meerdere koppen maakt de machine gebruik van een dopafgiftesysteem en een sterwielindexeringssysteem om flessen en andere verpakkingen snel af te sluiten. De operator van de automatische capper (die vaak de operator van de hele verpakkingslijn is) hoeft alleen maar af en toe doppen bij te vullen terwijl hij de machine of de lijn in de gaten houdt. Het sterwiel wordt gebruikt om de fles en de schroefdop onder de afdekkop(pen) te plaatsen, die vervolgens automatisch omlaag gaan om het koppel toe te passen. Snelheid, consistentie en betrouwbaarheid zijn allemaal voordelen van de automatische chuck capper, en deze machines zijn vaak ideaal voor kleinere verpakkingen zoals flesjes of buisjes, waar een sterwiel extra stabiliteit biedt aan de verpakkingen.

Of u nu een paar honderd eindproducten produceert of duizenden per dag, chuck capping machines kunnen helpen het sealproces efficiënter en betrouwbaarder te maken, afhankelijk van de combinatie van dop en fles.

De klauwplaatmachines van VKPAK gebruiken de nieuwste technologie om de meeste soorten doppen automatisch en nauwkeurig op de meeste soorten flessen te plaatsen. De chuck capping machines kunnen platte doppen, ovale doppen, flip top doppen, pull spouts, veiligheidsdoppen, kindveilige doppen, sportdoppen en doppen met over-caps of inductie afdichtingen plaatsen en aandraaien. De chuck capping machines kunnen bijna elk type of vorm fles aan, inclusief PET, PP, PVC, HDPE, LDPE en glas.

Automatische Armtype Sluitmachine

Automatische Armtype Sluitmachine

Invoering Deze machine keurt CNC enig-spoor elektrische enig-kop het volgen schroefdop goed. Het automatische grijpen en het afdekken worden voltooid door de servomotor, en de beweging is nauwkeurig en de snelheid is snel. Het servosysteem + torsiemodule controleert het afdekkende hoofd, en de dopdichtheid wordt vrij ingesteld. Wanneer...
Automatische Eenkops Schroefdop Sluitmachine

Automatische Eenkops Schroefdop Sluitmachine

Invoering De enkelkops sluitmachines van VKPAK maken gebruik van de nieuwste technologie om automatisch en nauwkeurig de meeste soorten doppen op de meeste soorten flessen te plaatsen en aan te draaien. De sluitmachines kunnen platte doppen, ovale doppen, flip top doppen, trekdoppen, veiligheidsdoppen, kindveilige doppen, sportdoppen en doppen met...
Automatische 6-koppige roterende sluitmachine

Automatische 6-Koppige Roterende Sluitmachine

Invoering Deze automatische 6 Hoofd Roterende Sluitmachine wordt gebruikt voor het sluiten van plastic schroefdoppen, vooral voor de doppen die met slotring. Het wordt wijd gebruikt in de industrieën zoals levensmiddel, apotheek, dagelijks chemisch product, schoonheidsmiddel, meststof enz. 1. Deze automatische roterende Sluitmachine is beschermende automatische sluitmachine en...

Verwante Artikelen