Wij begrijpen het belang van hygiëne en duurzaamheid bij het werken met voedingsmiddelen en sauzen. Laat onze ervaren verkoop- en engineeringteams met u samenwerken om een oplossing te ontwikkelen die voldoet aan uw behoeften op het gebied van machines voor het bottelen van vloeibare levensmiddelen en sauzen.

VKPAK produceert een compleet assortiment sanitaire vulsystemen om te voldoen aan de behoeften van degenen die werken met voedingsmiddelen en sauzen. Onze vulmachines zijn beschikbaar in alle sanitaire ontwerpen met snelkoppelingen, tri-klemverbindingen en sanitaire buizen. Sanitaire pompen zijn ook beschikbaar voor toepassingen met viskeuze producten.Opmerking: VKPAK levert flessenvulapparatuur voor vloeibare voedingsproducten. Bijvoorbeeld jam, honing, bakolie, saladedressing, etc.

Om de productie-efficiëntie te maximaliseren, kiezen velen voor apparatuur met een hoge capaciteit en meer automatisering die deze flexibiliteit biedt. Maar ook nauwkeurigheid, minimalisering van productverspilling, kortere omsteltijden en vereenvoudiging van de hygiëne staan nog steeds voorop. Leveranciers van vulapparatuur voor vloeibare levensmiddelen werken aan al deze behoeften en meer.

Het ontwerpen van een voedselvullijn: Product is koning

Bij het kiezen van een specifieke vulmachine is het goed te beginnen met de exacte kenmerken van het vloeibare product. Is het een vrij stromende vloeistof? Dan werkt het wellicht beter met een vulmachine met tijdvertraging, waarbij elke cyclus hetzelfde volume product wordt afgeleverd. Wat als het product viskeuzer is? Dan is een verdringer-vulmachine wellicht de juiste keuze.

Productspecificatie is de belangrijkste parameter die wij, bij VKPAK, nodig hebben om een geschikt vulapparaat voor onze klanten te identificeren; we hebben het dan over productkenmerken, zoals vultemperatuur, deeltjes, neiging van het product om te spatten of te schuimen, enz.

Als een bedrijf voeding in containers wil doen, zou VKPAK servogestuurde vulmachines met volmetalen zuigers voorstellen. Dit soort apparatuur helpt de precisie bij het vullen van een product dat zeer viskeus en rijk aan deeltjes is, maar voorkomt ook gewichtsschommelingen of overvulproblemen.

Voor producten waarbij speciale aandacht moet worden besteed aan het minimaliseren van micro-organismen en het waarborgen van de voedselveiligheid, zoals sappen, is hot-fill technologie voor hygiënische flessen nodig.

Producten als crèmes of olieachtige dressings kunnen alleen worden gedoseerd met een specifiek doseerstation, bijvoorbeeld een lineaire zuiger, Anders zou de roterende beweging in standaard doseerstations het product kunnen beschadigen, of zou het pompontwerp de olie van het basisproduct kunnen scheiden.

Veelzijdigheid van levensmiddelen en verpakkingen

Vanwege de grote verscheidenheid aan producten die in fabrieken worden verpakt, zijn meer verwerkers op zoek naar vulmachines die meerdere concepten aankunnen. Leveranciers van apparatuur begrijpen dit, maar kunnen misschien nog geen wondermiddel leveren. De juiste machine aanbevelen voor verschillende verpakkingen

Nauwkeurigheid en efficiëntie

Goed gevulde verpakkingen zijn een van de belangrijkste elementen om de productkwaliteit en de weggeefcontrole te waarborgen. Te weinig gevulde flessen kunnen in het beste geval leiden tot klachten van consumenten en in het slechtste geval een bedrijf voor de rechter brengen. Overvulling kan echter kostbaar en verspillend zijn. Dit betekent dat een vuller nauwkeurig moet zijn en die nauwkeurigheid jarenlang consequent moet handhaven.

Nauwkeurigheid is een functie van veel verschillende onderdelen van de vuller, Met andere woorden, de machine moet robuust zijn om te voldoen aan de voor verwerkers belangrijkste criteria, namelijk uptime en het maximaliseren van de operationele doorvoer met minimaal onderhoud.

Omdat de vulnauwkeurigheid van zoveel factoren afhangt, zoals de gebruikte technologie en de verschillende productkenmerken, is een methode om de prestaties te verbeteren het verhogen van de automatisering. VKPAK raadt aan programmeerbare logische controllers (PLC's) te gebruiken die de vulparameters en de productstroom controleren en consequent aanpassen.

VKPAK biedt hogere vulsnelheden door gebruik te maken van een geavanceerd algoritme om de vulcyclus te controleren voor meer nauwkeurigheid en een nieuwe vulklep die gebruik maakt van servomotoren voor meer efficiëntie en nauwkeurig vullen. Bovendien helpt deze precisie productverspilling te voorkomen door ervoor te zorgen dat het product niet wordt overvuld of overloopt. Dit bespaart niet alleen geld door product te besparen, maar vermindert ook de onderhoudskosten in verband met het reinigen van de machine en de omgeving ervan.

Minimale wisseltijd door hygiënisch ontwerp

Nu veel verwerkers de verscheidenheid aan te vullen producten vergroten, blijft het minimaliseren van de reinigings- en omsteltijd een belangrijk aandachtspunt. Vullers met automatische clean-in-place (CIP) mogelijkheden worden al lang gezien als een manier om het reinigingsproces te versnellen.

Interactie met de exploitant

Ook al worden vulmachines steeds meer geautomatiseerd, de apparatuur moet voor de operators gemakkelijk te gebruiken zijn. Er wordt meer aandacht besteed aan het ontwerpen van intuïtieve human machine interface (HMI) met panelen die gemakkelijker te gebruiken en te lezen zijn.

VKPAK gebruikt touchscreens met functies die zijn ontworpen om het werk van operators te vergemakkelijken, zoals het opnemen van FAQ-secties en het gebruik van meer grafische weergaven. Hierdoor kunnen operators de prestaties beter in de gaten houden en mogelijke stilstand voorkomen.

VKPAK biedt botteling verpakkingsoplossing voor voedsel, saus en drank aan, zoals sap, tomatensaus, andere soorten voedselsaus, honing, ketchup, plantaardige olie, olijfolie enzovoort.

VKPAK ontwerpt de volledige verpakkende bottellijn volgens klantenvereisten, fabriekslay-out en productspecificaties. ons doel helpt klant die kosten besparen, verhoogt de capaciteitsbasis op zelfde kosten, redelijk ontwerp en efficiënter.

Tijdens de afgelopen 10 jaar, ontwierp en leverde VKPAK vele bottelende lijnen in de voedselindustrie, nu nemen wij de saus bottelende verpakkingslijn voor voorbeelden.

  • De glazen pot voor voedselsaus of bottellijn voor petflessen inclusief automatische voedingstafel of draaitafel voor potten, automatische luchtwasmachine voor potten, UV-types voor sterilisatietunnel, automatische pot of flesafdekmachine (de doppen worden ook gesteriliseerd voordat ze worden afgedekt), automatisch sausvulmachine, automatisch etiketteersysteem, datumprinter (laserprinter of inktprinter voor optie) en kartonneersysteem.
  • De capaciteit van de volledige lijn varieert van 800 b/uur tot 10.000 b/uur.
  • Voor verschillende soorten saus hebben we verschillende oplossingen, ook de machinefuncties zullen anders zijn, zoals verwarmen, mixen, CIP-systeem. en het belangrijkste is het CIP-systeem, VKPAK ontwierp de sausvulmachine met automatisch wassen en CIP-systeem dat verbinding kan maken met de CIP-tank voor reiniging op zijn plaats, alle besturing door PLC, volledig automatisch, die de saus of andere voedingsproducten kan garanderen voldoet aan de FDA-standaard of GMP-vereisten. en de volle bottellijn is geen dode hoek, vooral het vulsysteem.
  • Voor verschillende soorten saus, honing of sap zal het vulsysteem ook anders zijn. VKPAK heeft verschillende soorten vulmiddel ontworpen, zoals zuigerpompvuller, lobbenpompvuller, zwaartekrachtvuller, flowmetervuller.

Concluderend, Gemakkelijk te reinigen ontwerpen, afspoelen, CIP-systemen en druppelvrije werking zijn kritieke factoren bij het verpakken van vloeibare levensmiddelen. Machines moeten gemakkelijk te reinigen en te steriliseren zijn tussen batches en alle onderdelen die in contact komen met het product moeten vervaardigd zijn van FDA-gecertificeerde materialen. Speciale slang- en afdichtingsmaterialen voorkomen insectenvallen.

Van vrij stromende wijnen, sterke dranken en azijn tot stroperige siropen en voedingsmiddelen met vaste stoffen zoals pastasauzen, jam en chutneys, ons assortiment machines kan de meeste vloeibare voedingsmiddelen van 5 ml tot 5 liter standaard verwerken.

Schroef-, draai-, druk- en ROPP-doppen zijn allemaal geschikt voor onze sluitmachines.

VKPAK kan ook etikettering, codering, inductiehechting en sleeving systemen van onze zorgvuldig gekozen zakenpartners leveren om onze klanten turnkey oplossingen te bieden.