Wij begrijpen dat fabrikanten in de persoonlijke verzorgingsindustrie voor veel uitdagingen staan wanneer zij willen investeren in vulmachines. Vaak heeft een merk niet slechts één soort product, maar een assortiment dat crèmes, emulsies, lotions, scrubs, wasmiddelen en meer kan omvatten.

De categorie persoonlijke verzorgingsproducten omvat in feite een groot aantal verschillende artikelen. Van verzachtende zalfjes en huidlotions tot tandpasta en mondwater, scheerschuim, vloeibare zeep en shampoos, persoonlijke verzorgingsproducten kunnen waarschijnlijk worden onderverdeeld in tientallen subcategorieën. Helaas betekent de verscheidenheid aan producten ook dat geen enkele machine voor het afvullen van vloeistoffen zal werken voor elk verzorgingsproduct. Welk type vulmachine wordt gebruikt, hangt af van de unieke kenmerken van het individuele product.

Bijna elk type vulstof kan worden gebruikt in de sector persoonlijke verzorging. Sommige dunne producten maken gebruik van het overloopvulprincipe. Andere zullen gebruik maken van een eenvoudig, op zwaartekracht en tijd gebaseerd vulprincipe. Dikkere producten, zoals shampoos en conditioners, worden verpakt met een tijd- of pulsvuller. Andere producten die hoog op de viscositeitskaart staan, zoals tandpasta of sommige gels, kunnen een zuigervuller nodig hebben om de klus te klaren.Producten voor persoonlijke verzorging omvatten zowel vloeibare zepen en shampoos als cosmetische producten waaronder lotions, crèmes en pasta's. (Lichaamsverzorging, zonnebrandsprays, bodylotions, handzepen, douchegels, shampoo en haarconditioners, haarkleurmiddelen, crèmes en gels, oliën, hydroalcoholische gels, deodorant, mondspoelingen). Omdat vloeibare zepen en shampoos een betrekkelijk dunne viscositeit hebben, kunnen zij op meer dan één type vulmachine worden gevuld.

De meeste cosmetische producten vereisen een vulmachine van het verdringertype die relatief viskeuze producten volumetrisch kan vullen. Omdat deze viskeuze producten vrij langzaam stromen, moeten zij onder enige druk door een vloeistofpad worden geperst om ze in de recipiënt te krijgen. Dit geldt ook wanneer de vorm en de opening van een recipiënt zich niet lenen voor een andere methode. Verdringingsvolumetrische vulmachines zoals de zuigervuller en de servopompvulmachine zijn voor dit doel ontworpen en zijn het meest geschikt voor de industrie van persoonlijke verzorgingsproducten.

Onze machines zijn de perfecte oplossing voor het afvullen van verzorgingsproducten in zowel normale als uitdagende verpakkingsvormen. De machines die wij aanbieden om cosmetische producten te vullen zijn eenvoudig te reinigen, flexibel, snel en bovenal samengesteld uit materialen die geschikt zijn om elk soort verzorgingsproduct te verwerken. Van vullen, afdekken en etiketteren: onze apparatuur blijft voldoen aan de steeds veeleisende industrie voor persoonlijke verzorging.

De aankoop van een automatische vulmachine (of kant-en-klare lijn) voor persoonlijke verzorgingsproducten kan zeer lonend zijn voor uw bedrijf. Tot de voordelen behoren een hogere nauwkeurigheid en minder kans op menselijke vulfouten, een grotere vulconsistentie, minder kostbare productverspilling, hogere snelheden en meer. De aanschaf van de juiste vulapparatuur voor uw producten is daarom van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw procedures worden geoptimaliseerd om tijd en geld te besparen en uiteindelijk waarde toe te voegen.