Wanneer u huishoudelijke schoonmaakmiddelen bottelt, zijn er verschillende soorten vulmachines die u kunt kiezen.

VKPAK ontwerpt en bouwt vulmachines en verpakkingsapparatuur voor huishoudelijke schoonmaakproducten.

Onze machines voor het vullen van vloeibare reinigingsproducten zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van de industrie voor huishoudelijke reinigingsproducten. Wij produceren de ideale machines voor het vullen van uw huishoudelijke schoonmaakproducten en om aan uw productiedoelstellingen te voldoen. Huishoudelijke producten kunnen luchtverfrissers en afwasmiddel omvatten. Deze producten kunnen, zoals u kunt zien aan de hierboven genoemde producten, variëren van vrij stromende producten met een lage viscositeit tot dikke vloeistoffen en pasta's. Welke verpakkingsmachines worden gebruikt op de verpakkingslijn voor huishoudelijke producten hangt af van het product zelf.Het eerste waar men aan denkt bij het noemen van huishoudelijke producten of huisraad zijn zaken als meubels, apparaten en andere zaken die de binnenkant van het huis vullen. Bij VKPAK, wanneer we huishoudelijke goederen bespreken, nemen we die definitie een niveau dieper om vele kleinere items ook te omvatten. Huishoudelijke producten omvatten een breed scala van items die heel goed kunnen overlappen met andere industrieën. Zo kunnen reinigingsmiddelen en chemicaliën in een huishouden worden gebruikt om die apparaten en meubels te onderhouden. Aromatische producten zoals kaarsen, geparfumeerde was of oliën kunnen ook in een huis worden gebruikt. Zelfs producten voor persoonlijke verzorging kunnen in de categorie huishoudelijke producten worden ondergebracht, aangezien velen van ons vloeibare zeep, tandpasta, shampoo en haarverzorgingsproducten voornamelijk in huis gebruiken. Om de eenvoudige reden dat er zoveel producten in de categorie huishoudelijke producten bestaan, kunnen de verpakkingsoplossingen van product tot product sterk verschillen.

Vulmachines

Aangezien de producten variëren van dunne, vrijstromende vloeistoffen tot dikkere producten zoals gels en pasta's en gesmolten producten, worden in de industrie veel verschillende soorten vulmachines gebruikt. Automatische vulmachines kunnen gebruik maken van een overloopprincipe om elke container vlak te vullen of van een volumetrisch vulprincipe zoals een pomp, zuiger of zwaartekrachtvuller om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid product in elke container terechtkomt. Andere aangepaste vulmachines kunnen ook worden gebruikt om te vullen volgens nettogewicht, om een fles te maken en af te sluiten en vrijwel elke andere denkbare methode om het product in de container te krijgen. Bijna alle automatische vulmachines voor huishoudelijke producten hebben een gebruiksvriendelijke touchscreen-interface om machinefuncties zoals indexeringstijden en vultijden in te stellen, en om te helpen bij het overschakelen van het ene product of de ene verpakking naar het andere.

Sluitmachines

Net als in elke andere bedrijfstak wordt voor artikelen in de categorie huishoudelijke producten een sluitmachine gebruikt die geschikt is voor het type sluiting dat op de producten wordt gebruikt. Gezien dat scala aan huishoudelijke producten zullen ook in deze industrie een aantal verschillende sluitmachines worden gebruikt. De populairste sluitmachines zijn echter die voor schroefdoppen. Schroefdoppen kunnen de vorm aannemen van trekkerspuiten die op sommige reinigingsvloeistoffen zitten, flipdoppen op shampoos en conditioners of zelfs de eenvoudige, kleine doppen op tubes tandpasta. Zowel spindel sluitmachines als schroef sluitmachines kunnen worden gebruikt om doppen vast te zetten. Deze automatische machines maken gebruik van een doppensysteem zoals een doppenelevator of een trilbak om de doppen op de flessen of andere recipiënten aan te brengen en continu af te sluiten. De beste oplossing voor elk individueel project hangt af van het type fles, het type dop, de productiesnelheid en vele andere factoren.

Etiketteermachine

Etiketten kunnen op veel verschillende manieren op producten worden aangebracht, van een eenvoudig wikkeletiket tot een toepassing aan de voor- of achterzijde. Net als vulmachines en sluitmachines zal het type etiketteermachine dat wordt gebruikt sterk variëren, gezien de verschillende huishoudelijke producten die tegenwoordig op de markt zijn. Etiketteermachines worden gemaakt voor het soort of de soorten toepassingen die elke individuele verpakker gebruikt. Etiketteerders bevatten doorgaans ook een gebruiksvriendelijke touchscreen interface voor het instellen en omschakelen.

Natuurlijk kan ook andere apparatuur worden aangetroffen op automatische verpakkingslijnen voor huishoudelijke producten, zoals apparatuur voor het reinigen van verpakkingen, inductiesealers, codeerapparatuur en machines om het eindproduct te helpen verpakken. Maar de toevoeging van een elektrisch transportsysteem met de bovengenoemde vul-, sluit- en etiketteermachines geeft bijna elke verpakker het basisbegin van een geautomatiseerd systeem voor huishoudelijke producten, dat zo nodig kan worden uitgebreid of gewijzigd om een ideale oplossing te creëren voor alle producten die worden verwerkt.

Huishoudelijke schoonmaakproducten, verf, kleefstoffen en producten op basis van aardolie vereisen unieke vloeistofvuloplossingen die de viscositeit, schuimvorming en zuurtegraad van elk type productlijn aankunnen.

Of het nu gaat om ontvlambare oplosmiddelen of chemicaliën op waterbasis, onze met precisie vervaardigde vulsystemen zijn ontworpen om de eisen van dit soort producten te weerstaan. Onze apparatuur is gebouwd met hoogwaardige materialen die perfect voldoen aan de behoeften van uw toepassingen. Voor meer informatie over VKPAK verpakkingsmachines of om uw eigen toepassing te bespreken met een Packaging Specialist, kunt u vandaag nog contact opnemen met VKPAK.