Een flessendopmachine is een machine die de dop van een container aandraait of vastzet. Elk bedrijf dat producten afvult in flessen, containers of potten heeft een manier nodig om de container af te sluiten, en de meest voorkomende sluiting is een dop.

In elke verpakkingslijn voor vloeistoffen zijn betrouwbare sluitmachines van essentieel belang. Deze machines zorgen ervoor dat nadat de flessen door het vulstation zijn gegaan, ze volledig zijn afgesloten en klaar zijn voor hun volgende stap in de productieketen, of dat nu verkoop aan een distributeur, directe verkoop aan een klant, of anderszins betekent. Het gebruik van flesafsluitapparatuur van VKPAK zal uw verpakkingslijn helpen voltooien en ervoor zorgen dat de producten die u verkoopt op een hoogwaardige manier worden verpakt.

De meeste doppen kunnen over een verscheidenheid van flessentypes worden beveiligd die VKPAK-het afdekken materiaal gebruiken. Onze flessendopmachines gebruiken geavanceerde technologie om hogere snelheden en grotere precisie te bereiken dan de concurrentie. Wij produceren drie verschillende stijlen van het afdekken van systemen: klauwplaat cappers, spindel cappers, en snap cappers.Soorten Sluitmachines

VKPAK voert verschillende soorten sluitmachines waaronder automatische spindel sluitmachines, automatische klauwplaat sluitmachines, snap sluitmachines en ROPP sluitmachines, Inline spindel sluitmachines behoren tot de meest populaire modellen die we verkopen omdat ze over het algemeen gemakkelijk te wisselen zijn zonder de noodzaak van dure wisselstukken. Chuck cappers bieden echter een veel betere koppelconsistentie en kunnen worden geconfigureerd voor snelle roterende capping-toepassingen. ROPP-sluitmachines gebruiken een lege dop en draaien de schroefdraad op de dop nadat deze op de fles is aangebracht met speciale klauwplaten die de schroefdraad op de dop draaien terwijl deze ronddraait.

Spindle Sluitmachines: gemakkelijk te wisselen zonder dure wisselstukken.

Spindle sluitmachines worden ook wel rollerscappers genoemd. Zij werken door een fles en de dop tussen een stel draaiende schijven te leiden, waardoor de dop op zijn plaats draait. Volautomatische afdeksystemen plaatsen en draaien de doppen automatisch op een verpakking. Spindel sluitmachines sluiten bijna alle soorten en maten ronde of schroefdoppen af, ook die met vreemde punten of schroefdoppen. Automatische spindle sluitmachines kunnen snelheden tot 200 cpm bereiken.

Onze automatische schroefdopmachines zijn verreweg de populairste machines voor het afdekken van de meeste producten met een schroefdop. Wisselen is eenvoudig met een breed scala aan fles- en dopmaten. Er zijn ook verschillende variaties van dopsorteermachines beschikbaar voor platte doppen, schroefdoppen en speciale doppen met behulp van gelijkvloerse lift/sorteerders, centrifugale feeders en trilgoten. Doppen worden aangespannen met 3 paar zijdelingse spanschijven die de dop aandrijven terwijl de fles door de schijven wordt gedreven met zijdelingse riemen die de fles stabiel houden tijdens het aanspannen. Het grote voordeel van een inline sluitmachines is het gemak van het wisselen en de eenvoud van het ontwerp. Het nadeel van een inline schroefdop is, ondanks de verbeterde koppelingscontrole, dat de op de dop uitgeoefende draaimomenten relatief ongelijk kunnen zijn in vergelijking met een goede klauwplaatdop, en vooral wanneer aan hogere draaimomenten moet worden voldaan.

Chuck Sluitmachines: Sluitmachines met zeer nauwkeurige koppelregeling en hoge snelheid als roterende sluitmachines.

Een klauwplaatdop heeft een klauwplaat die de dop stevig vastgrijpt en de dop van bovenaf op de fles draait, in plaats van aan de zijkant vast te draaien zoals bij een inline spindel schroefdop. Chuck sluitmachines leveren hoge koppelwaarden en werken met verschillende soorten doppen, zoals platte doppen, ovale doppen, flip top doppen, trekdoppen, veiligheidsdoppen, kindveilige doppen, sportdoppen en doppen met oversluitingen of inductieafsluitingen. Chuck sluitmachines zijn beschikbaar van eenkops tot meerkops hogesnelheidsmachines. Het grote voordeel van een klauwplaatdopmachine is de schaalbaarheid voor hoge snelheden en natuurlijk het nauwkeurige aandraaien van de dop. Het nadeel van een klauwplaatafsluiter is dat voor elke flesmaat andere onderdelen nodig zijn, en als de dopmaten veranderen, moeten ook alle klauwplaten veranderen (om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid dat voor het sorteren en vervoeren van de dop ook andere onderdelen nodig zijn). Wanneer een klauwplaatafsluiter wordt overwogen, moet serieus worden overwogen dezelfde doppen te gebruiken voor alle flessen op de lijn, aangezien de onderdelen voor het verwisselen van de doppen relatief goedkoper zijn dan het verwisselen van de klauwplaten voor verschillende doppen.

Snap Sluitmachines: Voor producten waarbij de dop op

Snap sluitmachines werken net als een inline schroefdopmachine, maar in plaats van de dop vast te schroeven met schijven aan de zijkant, wordt de dop door een bovenliggende band op zijn plaats gedrukt.

Snap sluitmachines zijn machines die het vervelende werk vervangen van het handmatig aandrukken van een sluiting op een verpakking totdat deze vastklikt. Om morsen, letsel door herhaalde bewegingen of anderszins algemene menselijke fouten bij het aanbrengen van dit soort doppen te voorkomen, wordt een Snap Capping-systeem aanbevolen. Snap sluitmachines worden gebruikt voor het plaatsen van melkkanendoppen, druppelinzetten, lippenbalsemdoppen, over caps, "top hat" sluitingen, twist caps met ratcheted rip seals, en een verscheidenheid aan andere stijl sluitingen.

ROPP Sluitmachine: Een sluitmachine die de draden vormt tijdens het afdichten

Veel klanten vragen ons wat ROPP is en het eenvoudige antwoord is Roll On Pilfer Proof closure. Eenvoudig gezegd is het een aluminium dop zonder schroefdraad die op de flessenhals wordt geplaatst en gedrukt, terwijl draadvormende wieltjes rond de dop draaien en ertegenaan drukken om zich aan te passen aan de bestaande schroefdraad van de fles en de sluitring. In veel opzichten lijkt een ROPP sluitmachine op een klauwplaatdop, hoewel er geen koppelingsmechanisme nodig is omdat er geen dop wordt aangedraaid. ROPP-dopmachines zijn verkrijgbaar met één of meer koppen en met hoge snelheid. Het grote voordeel van een ROPP sluitmachine is dat zij het product verzegelt en tegelijkertijd een duidelijke beveiliging tegen knoeien biedt. Het grote nadeel is dat het duur is om meer dan één maat dop te gebruiken. De hals en het schroefdraad van de fles moeten ook hard genoeg zijn om de druk te weerstaan die nodig is om schroefdraad te vormen, zoals glas of hard plastic.

ROPP Sluitmachines of Roll-On Pilfer Proof Sluitmachines vormen schroefdraad en sluiten een aluminium dop af op een harde verpakking. ROPP sluitmachines worden meestal gebruikt voor wijn, bier of andere alcoholische dranken waarvoor een onvervalsbare dop nodig is om aan te tonen dat de fles niet is geopend.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van sluitmachines?

Bij VKPAK denken we dat flexibiliteit, eenvoudige omschakelingen en betrouwbaarheid (gemakkelijk te onderhouden) enkele van de belangrijkste kenmerken zijn van flessendopmachines. Een sluitmachine die kan aanpassen om een reeks van container vormen en dop maten te behandelen en worden opgewaardeerd om te groeien met de behoeften van een klant zal vaak blijken te zijn een betere investering op lange termijn. Een sluitmachine moet ook gemakkelijk aan te passen zijn, anders zou het kunnen verwerken van meerdere doppen en containers niet veel voorstellen. De sluitmachines van VKPAK zijn zo ontworpen dat ze gebruik maken van minimale onderdelen, zodat ze snel en gemakkelijk in 30 minuten kunnen worden aangepast. Ten slotte moet een sluitmachine betrouwbaar zijn. VKPAK sluitmachines zijn ontworpen met zo weinig mogelijk bewegende delen en alle onderdelen zijn gestandaardiseerd. Minder onderdelen betekent minder kans op defecten en eenvoudiger routineonderhoud.

Geautomatiseerde en gepersonaliseerde oplossingen voor het sluiten van flessen met alle soorten doppen.

VKPAK ontwerpt, bouwt en verkoopt automatische sluitmachines die geïntegreerd kunnen worden in bestaande automatische sluitlijnen.

De sluitmachines van VKPAK zijn ontworpen om bijna elk type dop op een breed assortiment flessen te bevestigen. Van schroefdoppen, plastic schroefdoppen of kroonkurken: wij bieden u de oplossing die u nodig hebt.

De sluitmachine kan worden gebruikt om de doppen van producten in diverse industrieën vast te zetten, wij leveren momenteel sluitmachines aan bedrijven die actief zijn in de volgende industrieën:

  • Voedingsindustrie
  • Cosmetische industrie
  • Farmaceutische industrie
  • Chemische industrie

Afdichting en afsluiting spelen een belangrijke rol bij het optimaal verpakken van producten. Het beschermt het product door soorten doppen en afdichtingen als het afdekken wordt gedaan door de juiste methode die alleen zorgen voor productveiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Neem contact met ons op met de bijzonderheden van uw project en wij leveren u de automatische sluitmachine die aan uw behoeften voldoet.