Hoe goed uw product ook is, het zal niet goed werken als u de verkeerde farmaceutische verpakkingsmachine of verpakkingsmaterialen gebruikt. Wij leveren pharmaceutische vulmachines. Stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat uw artikelen snel en nauwkeurig worden verpakt. We weten dat de behoeften van elke klant anders zijn. Daarom werken we nauw met u samen om de specifieke farmaceutische verpakkingsoplossingen te creëren die u nodig hebt. Wij helpen u de juiste farmaceutische verpakkingsapparatuur te kiezen om ervoor te zorgen dat uw goederen worden beschermd tegen vocht, licht of gassen, zoals vereist.Farmaceutische producten kunnen vanwege hun ingrediënten en hun gebruik speciale voorzorgsmaatregelen vereisen tijdens het verpakkingsproces. Veel van deze voorzorgsmaatregelen zullen betrekking hebben op het vullen van het product, aangezien de vloeistofvuller de enige machine is die noodzakelijkerwijs beweegt en in contact komt met het product. Maar ook andere onderdelen van het verpakkingssysteem zullen waarschijnlijk wijzigingen of aanpassingen ondergaan, meestal om het product vrij van verontreiniging te houden.

De vloeistofverpakkingssystemen van VKPAK, die specifiek op uw toepassing zijn afgestemd, voeren een breed scala aan taken uit, zoals sorteren, voeren, vullen, stoppen, krimpen, aftoppen, inductieverzegelen, etiketteren en accumuleren. Door een overlappende focus op functionaliteit en flexibiliteit binnen een compacte footprint kunt u een grote verscheidenheid aan containers vullen: zowel glazen vials als plastic containers.

Vulmachines

Meer dan enige andere industrie, met de mogelijke uitzondering van de levensmiddelen- en drankenindustrie, zal de farmaceutische industrie gebruik maken van sanitaire vulapparatuur. Dit is geen verrassing, aangezien deze twee industrieën beide producten leveren die zullen worden ingenomen, gemaakt voor menselijke consumptie. Sanitaire voorzieningen worden gebruikt op farmaceutische vulmachines om ervoor te zorgen dat het product niet besmet raakt tijdens de reis door de machine, langs de productroute en in de fles of andere verpakking. Sanitaire leidingen en fittingen bieden een glad oppervlak dat productophoping tegengaat, gemakkelijke reiniging en bescherming tegen lekken en verontreiniging van buitenaf. Roestvrij staal is populair voor sanitaire vulmachines omdat het bij de meeste producten niet roest of corrodeert, maar er kunnen ook andere opties worden gebruikt.

Farmaceutische vulmachines gebruiken vaak ook een speciaal type of een speciale kwaliteit buizen. Sommige vloeistofvullers, bekend als peristaltische pompvullers, bieden een snelle en gemakkelijke methode voor het verwisselen van slangen, zodat gedurende de dag verschillende ingrediënten of producten kunnen worden gebruikt zonder een lang, moeilijk omschakelingsproces. Bij farmaceutische producten kunnen echter nog andere vulprincipes worden toegepast, waaronder overloop, zwaartekracht en zuiger, afhankelijk van het product zelf.

Flessenreinigingsmachine

Zoals opgemerkt, is de vulmachine weliswaar specifiek ontworpen voor farmaceutische producten, maar er zijn nog enkele andere kenmerken die deze verpakkingssystemen vrij algemeen zijn. Bijna elke farmaceutische lijn bevat een soort machine voor het reinigen van verpakkingen. Deze machines gebruiken een soort spoelmiddel - lucht, water of een andere vloeistof - om de binnenkant van de fles te reinigen voordat het product wordt ingebracht. Spoelmachines en wasmachines verwijderen stof, vuil en andere afzettingen in de fles om besmetting van het product te voorkomen. Sommige lijnen gebruiken naast de luchtspoeling zelfs een flessenvacuüm om een schone, hygiënische verpakking te garanderen.

Sluitmachines

Sluitmachines voor farmaceutische producten bevatten vaak bekende soorten apparatuur, waaronder spindel-cappers, snap-cappers en chuck sluitmachines. Sluitmachines voor deze lijnen bevatten echter vaak extra componenten of functies. Veel van deze producten worden verzegeld met kindveilige doppen en verschillende fraudebestendige zegels. Verpakkingsmachines zoals inductiesealers, nekbanders en vergelijkbare apparatuur helpen bij het verkrijgen van een veilige, verzegelde verzegeling op flessen en containers.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende kenmerken van vulmachines en andere apparatuur voor farmaceutische producten, maar nieuwe technologie zal zeker leiden tot nieuwe innovaties en functies op farmaceutische verpakkingsmachines. Slimme verpakkingen zijn bijvoorbeeld een opkomende innovatie waarmee bepaalde soorten medicijnen - of de verpakking van bepaalde soorten medicijnen - kunnen bijhouden wanneer de pillen zijn ingenomen, waardoor een herinnering mogelijk is als een patiënt een dosis vergeet. Verpakkingsinnovatie zal ongetwijfeld leiden tot innovatie in de productie van verpakkingsmachines, wat op zijn beurt zal leiden tot een veiligere, gezondere toekomst voor iedereen.