VKPAK produceert een reeks standaard vloeistofvulmachines die geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan vloeistoffen, flesafmetingen en productiecapaciteiten. Productkenmerken bepalen welke flessenvulmachine nodig is voor uw producten. Het doel is om een precieze hoeveelheid product aan de consument te leveren in een aantrekkelijke fles die uw aanbod promoot ten opzichte van de concurrentie.

Er zijn verschillende vultechnologieën beschikbaar, en elke technologie werkt het best voor een specifieke reeks vloeistoffen. Een overloopvuller is een goede keuze voor schuimende industriële reinigingsmiddelen, maar niet voor viskeuze crèmes. Een zuigervuller kan geweldig werken voor salsa, maar niet zo goed voor parfum.

VKPAK produceert een verscheidenheid aan machines voor het vullen van vloeistoffen, zoals inline vulsystemen. Dergelijke systemen kunnen bijna om het even welk product in een assortiment van flessentypes vullen. VKPAK Inline vulsystemen gebruiken de nieuwste technologieën om de hoogste snelheden en de meest nauwkeurig gevulde flessen in de verpakkingsindustrie te bereiken. Iedereen in de industrie waardeert het dat VKPAK vloeistofvulsystemen geschikt zijn voor vrij stromende vloeistof of dikke producten.

Als u in ons standaardassortiment geen geschikte machine kunt vinden, neem dan contact met ons op om uw individuele eisen te bespreken - ons engineeringteam staat klaar om aanpassingen of zelfs op maat gemaakte machineontwerpoplossingen te bespreken.Hoe kies je een vloeibare vulmachine? 7 dingen die u moet weten!

Het enige wat u wilt doen is het juiste vloeibare vulsysteem kopen. Maar nee, niets is tegenwoordig gemakkelijk of eenvoudig... toch? Dus uit welke sector u ook komt, we weten dat er heel wat zaken in overweging moeten worden genomen bij het zoeken naar de beste oplossing voor uw behoeften. Hoewel er niet één oplossing bestaat die voor iedereen geschikt is, hebben we de zeven belangrijkste factoren samengevat waarmee u rekening moet houden om te bepalen welk type machine het beste aan uw behoeften voldoet.

1. Wat voor soort vloeibaar product heeft u?

Klinkt eenvoudig genoeg ... welk type vloeibaar product hebt u?

Als u uw vloeibare product duidelijk kunt omschrijven als zeer viskeus, halfviskeus, of een zeer vloeibaar, op water gelijkend product, kunt u uw productiebehoeften beter afstemmen op de beste oplossing.

Wat is de viscositeit - de meting van de interne weerstand van een vloeistof om te stromen? Een stof als melasse zal meer weerstand hebben tegen beweging dan water. Bijgevolg moet de vulmachine die u koopt, kunnen voldoen aan de verhoogde vraag van een vloeistof met hoge viscositeit. Om een idee te krijgen van de viscositeit van uw vloeistof, kunt u onze handige viscositeitstabel raadplegen.

Bevat uw product deeltjes? Is het halfvast? Dan is een zuiger- of pompvuller wellicht het meest geschikt.

2. Wat voor soort containers vult u?

Bij het afvullen van vloeistoffen is de inhoud van de fles net zo belangrijk als het product zelf.

Er is een wereld van verschillende flesvormen, maten en soorten bijbehorende doppen als het gaat om sluitings- en afdekkingsvereisten. U kunt het water nog meer vertroebelen, als u wilt, als uw verpakking een vulstop, krimpdop, vuldop, drukdop, draaidop, sprayflacons of zelfs een verstuiver nodig heeft - allemaal goed mogelijk, maar er is zeker planning vooraf en voortdurend overleg nodig tussen de leden van het projectteam. Vloeistofverpakkingen kunnen een enorm scala aan mogelijke en creatieve oplossingen hebben, maar ook valkuilen, als men zich er niet van bewust is. VKPAK verwelkomt de kans om uw container te beoordelen en suggesties voor u te doen.

Een ander deel van het containeraspect is het begrijpen van eventuele etiketteringsvereisten. Hoe moeilijk of gemakkelijk is het om het oppervlak van uw container te etiketteren? En welk type etiketteringsoplossing wilt u - een volledig geautomatiseerde, geïntegreerde etiketteerder of een autonoom systeem? U kunt zeker de oplossing gebruiken die u verkiest, maar als u deze behoeften vooraf vaststelt, bespaart u uiteindelijk tijd en geld bij de voltooiing van uw project. Als u een thema ziet, loopt u duidelijk op de zaken vooruit... constante communicatie en vooruit plannen zal u altijd goed doen.

3. Wat is uw gewenste vullingsgraad?

Een van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden bij de keuze van uw vloeistofafvulmachine is uw afvulsnelheid. Hoeveel wilt u vullen per minuut, per uur, per dag en in totaal per maand? Is sneller beter? Nou, dat hangt ervan af. Een bedrijf met een zeer hoge productiesnelheid zal waarschijnlijk profiteren van de meest efficiënte machines. Een kleiner bedrijf kan wat snelheid inruilen voor besparingen op kosten en ruimte.

Dit is een belangrijk aandachtspunt, omdat het ook helpt bij het bepalen van het juiste automatiseringsniveau voor uw behoeften. Dat wil zeggen, het vullen van een 5-gallon container versus een precisieflaconvullingstoepassing vereist waarschijnlijk een ander type vuloplossing. Dit soort details helpt ook bij het bepalen van uw instellingsopties met betrekking tot uw doseersysteem, oftewel vloeistofvulpompen.

Eén waarschuwing: zorg ervoor dat u bij de aankoop van uw vulmachine uw toekomstige productiebehoeften niet over het hoofd ziet. Het is gemakkelijker te kopen met toekomstige groei in gedachten dan te proberen uw apparatuur achteraf te upgraden.

4. Welk niveau van automatisering wilt u?

Als u de vorige vraag "Wat is uw gewenste afvulsnelheid?" al hebt beantwoord, hebt u al een grote stap gezet bij het bepalen van het automatiseringsniveau dat het beste is voor uw toepassing.

Handmatige vulmachines zijn bedoeld voor lage productiesnelheden en zijn een betaalbare en ruimtebesparende optie voor hobbyisten of zeer kleine bedrijven die niet van plan zijn uit te breiden.

Halfautomatische vulmachines kunnen veel sneller flessen produceren dan handmatige vulmachines, maar vereisen nog steeds enige handmatige bediening. Deze machines halen niet dezelfde snelheid als volautomatische vulmachines. Door hun gemiddelde prijs zijn ze echter vaak de beste keuze voor kleine en middelgrote bedrijven die nog niet de grootste systemen nodig hebben, maar wel plannen hebben om te groeien.

Automatische vulmachines zijn de krachtpatsers van de productie, perfect voor grootschalige bedrijven met hoge productiesnelheden. Deze machines halen flessen met behulp van transportbanden uit de bulkopslag. Ze vergen het meeste vloeroppervlak, en hun aanschaf- en onderhoudskosten zijn hoger dan voor handmatige of halfautomatische vulmachines. Ze werken echter zonder of met zeer weinig handmatige bediening.

Als u bijvoorbeeld ongeveer 5.000 flessen per dag vult, zijn dat ruwweg 10-12 verpakkingen per minuut. Een halfautomatische Benchtop-afvulmachine kan een uitstekende oplossing zijn voor uw behoeften - een betaalbare, kwalitatieve en werkpaardoplossing.

Stel nu dat u voor uw productie ongeveer 25.000 flessen per dag vult, of ongeveer 50-52 verpakkingen per minuut. Dan wilt u misschien uw productiecapaciteit verhogen door een iets hoger automatiseringsniveau te overwegen met een tussenliggend inline vulsysteem, of zelfs een hoger outputscenario met een groter Monobloc-ontwerp. Naarmate u de automatiseringsniveaus verhoogt, zijn er natuurlijk bepaalde kosten verbonden aan die grotere mechanische en elektrische elementen.

5. Moet u vullen per niveau of per volume?

Een zeer belangrijke beslissing die u moet nemen is of een vloeistofniveauvuller of een volumetrische vulmachine het beste is voor uw werkzaamheden. Om deze keuze te maken, moet u twee dingen in overweging nemen. Welk type vloeistof u gebruikt en hoe u wilt dat de verpakte flessen eruit zien.

Vullers op vloeistofniveau

Deze vulmachines vullen elke fles tot hetzelfde gespecificeerde niveau, ook al verschilt het werkelijke vloeistofvolume van fles tot fles. Deze vulmethode is efficiënter en kost minder. Bovendien geeft het alle flessen een uniform, cosmetisch aantrekkelijk uiterlijk, wat de consument zeer aanspreekt. Machines voor het vullen van vloeistoffen maken gewoonlijk gebruik van drukoverloopvullers, die een zeer snelle vulsnelheid hebben en een breed scala aan viscositeiten aankunnen. Productresten in de vulbuizen worden terug in de tank geduwd, waardoor overlopen en morsen wordt voorkomen.

Volumetrische vulmachines

Deze machines leveren een nauwkeurig volume vloeistof in elke fles, zelfs wanneer variaties in de vorm of het volume van de flessen ertoe kunnen leiden dat de vloeistoffen zich op verschillende niveaus bevinden. Het gebruik van dit soort vulmachines kost meer vanwege de speciale instrumenten die nodig zijn voor timing, kalibratie en balans. De extra kosten zijn de moeite waard wanneer de vloeistof in nauwkeurige doses moet worden verpakt, of wanneer het minimaliseren van afval van cruciaal belang is.

Volumetrische vulmachines zijn er in drie varianten: Zwaartekrachtvullers, die kosteneffectiever zijn en het beste werken met vloeistoffen met een lage viscositeit of schuimende vloeistoffen. De vloeistof wordt tijdens het vullen boven de flessen opgeslagen, zodat de zwaartekracht het proces ondersteunt. Zuigervullers werken goed met vloeistoffen met een lage viscositeit (zuigervullers met terugslagklep) of met zeer dikke producten (zuigervullers met draaiklep). Zij werken door het product in zeer precieze hoeveelheden van het ene deel van de machine naar het andere te pompen. Pompvullers ten slotte - hoewel geschikt voor elke viscositeit - zijn speciaal ontworpen voor zeer dikke producten die wat extra kracht nodig hebben om door de machine te bewegen.

6. Wat is uw beschikbare vloeroppervlak?

Een ander belangrijk aspect dat vaak tot het laatste moment over het hoofd wordt gezien, is uw beschikbare vloeroppervlak. U moet uw beschikbare vloeroppervlakte in een cleanroom, laboratorium of faciliteit nauwkeurig kennen. Een slecht scenario... u koopt een dure productielijn die niet in uw cleanroom of totale vloeroppervlak past - niet goed.

Bij het bepalen van uw vloeroppervlak of de vereiste voetafdruk van uw vloeistofvulmachine moet u ook rekening houden met de menselijke factor. Dat wil zeggen uw operators en de nodige ruimte voor inventaris en voorraden.

7. Service en ondersteuning: Hoeveel maatwerk en ondersteuning heeft u nodig?

Het vergelijken van foto's van apparatuur op websites van fabrikanten kan soms een aanwijzing geven over hun inzet voor het gebruik van kwaliteitsonderdelen. Het is echter meestal wat u niet ziet dat de ene fabrikant van de andere onderscheidt: hun inzet voor service.

Vloeistofafvulmachines zijn precisieapparaten die vaak een aanzienlijke investering vertegenwoordigen. De beste manier om die investering te maximaliseren is een fabrikant te kiezen die samen met u relevante vragen stelt, uw doelstellingen vaststelt en een oplossing ontwerpt die uw verwachtingen consequent overtreft.

Tot slot mag u nooit over het hoofd zien hoe ze reageren op uw vragen en of ze een vriendelijke en professionele klantervaring bieden. Vaak hangt hun inzet voor de klantervaring nauw samen met hun inzet voor de productie van kwaliteitsapparatuur die garandeert dat uw activiteiten jarenlang zeer productief zijn.

Natuurlijk zijn er nog vele andere details waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar de juiste vloeistofafvuloplossing voor uw behoeften. Om er maar een paar te noemen: doorlooptijden, beschikbare budgetten en specifieke industrievereisten zoals vulnauwkeurigheden kunnen ook helpen bepalen welk type vloeistofvuloplossing voor u geschikt is. Stuur voor meer informatie over oplossingen voor het vullen, aftoppen en etiketteren van vloeistoffen een e-mail naar [email protected].