Wanneer u een productielijn hebt die een grote hoeveelheid verpakkingen verwerkt die op een efficiënte manier moeten worden gesorteerd en georganiseerd, kan een flessensorteermachine een integraal onderdeel zijn. Een flessensorteermachine is een machine die wordt gebruikt om flessen toe te voeren aan productielijnen in de bottelindustrie. Er zijn vele ontwerpen beschikbaar, maar hun doel is hetzelfde: flessen automatisch op hoge snelheid invoeren, waardoor de dure, inefficiënte handmatige arbeid van dit proces wordt geëlimineerd.

Flessen sorteermachine van VKPAK zal helpen uw flessen houden die aan verpakkingslijnen aan een regelmatig tarief voeden. Ons materiaal kan flessen van diverse vormen en grootte unscramble, geschikt om ronde, rechthoekige, vierkante en ovale PET, HDPE, PP, PS, en pvc plastic flessen met en zonder handvatten met mogelijkheden om bij snelheden tot 200 cpm te lopen.

Onze sorteermachines worden gebruikt in tientallen industrieën en ze worden veel gebruikt in:

  • Farmaceutisch/Nutraceutisch
  • Biotechnologie/Diagnostiek
  • Eten en drinken
  • Cosmetica en persoonlijke verzorging
  • Chemische producten en consumptiegoederen
  • Cannabis
bottles-for-bottle-unscrambler

Onze draaischijf is een halfautomatische flessen sorteermachine voor een breed scala aan plastic en glazen flessen;

De box type fles feeder machine is een volledig automatische fles sorteermachine ontworpen voor kleine plastic flessen in de farmaceutische of andere industrieën;

Onze centrifugale flessen sorteermachine wordt veel gebruikt voor PE- en PET-flessen in de voedsel- en drankenindustrie, met hoge prestaties en stabiele snelheid;

De lineaire haakvormige flessen sorteermachine is geschikt voor alle soorten regelmatige en onregelmatige plastic flessen, met hoge snelheid en breed toepassingsgebied.Wat doet een flessen sorteermachine?

Flessenvernietigers sorteren containers die zich in een soort voorraadtrechter bevinden en organiseren ze in verschillende groepen voor gebruik langs een lopende band waar ze worden gevuld, gedecoreerd en/of in kisten of pallets geplaatst. Ze werken effectief op een groot aantal flessen en verpakkingen, waaronder die welke worden gebruikt in de farmaceutische, voedingsmiddelen- en dranken-, huishoudelijke, chemische en cosmetische industrie. Hieronder vallen producten als zuivelproducten, gebotteld water, sappen, autoverzorgingsproducten, wasmiddelen, reinigingsmiddelen, lotions, motorolie, haarverzorgingsproducten en nog veel meer, die vaak hetzelfde product aanbieden, maar in verschillende formaten flessen.

Hoe werkt een flessen sorteermachine?

Flessen sorteermachines ontvangen de flessen in willekeurige posities omdat de flessen willekeurig in een grote trechter worden gegooid die duizenden flessen kan bevatten. Vervolgens worden die flessen op verschillende manieren behandeld vanuit de trechter naar andere delen van de machines, zodat ze worden gesorteerd totdat je een staande fles rechtstreeks op de transportband krijgt die naar een flessenvuller gaat en vervolgens naar een sluitmachine, etiketteermachine en de rest van de vullijn.

Er zijn duizenden flesontwerpen, en elke fles moet worden geanalyseerd om een flessenontwarmer correct te laten werken, rekening houdend met onder andere:

Vereiste snelheid

Aangezien de flessensorteermachine aan het begin van de bottellijn staat, moet zij de snelste machine zijn om ervoor te zorgen dat zij de andere vulapparatuur in de lijn kan inhalen als er een stilstand is.

Containergrootte

De containergrootte in machines voor het vullen van vloeistoffen is van cruciaal belang voor de aanbeveling van de machinegrootte; een trechter van 25 kubieke voet kan bijvoorbeeld duizenden flesjes van 2 oz bevatten, zodat de machine lange tijd kan draaien zonder dat er een operator aan te pas komt, maar hij kan slechts enkele tientallen liters bevatten, zodat de sorteermachine slechts enkele minuten kan draaien voordat de trechter opnieuw moet worden gevuld.

Ontwerp kenmerken

Elk ontwerpkenmerk op een container kan een uitdaging vormen voor elk onderdeel van het ontwarringsproces; het kan te zacht zijn, ribbels die de container beschadigen, moeilijk te oriënteren afmetingen (diameter en hoogte van de fles zijn gelijk), geleiders op de fles die de haak vangen, enz.

Installatieplaats

Veel productielijnen beginnen zonder flessenontstopper, en bij het analyseren van de mogelijkheid om er een toe te voegen, is er geen goede ruimte om hem op een vloeistofvullijn te plaatsen, aangezien deze machines meestal op de grootste van de productielijnen staan. Gewoonlijk wordt hij geplaatst vóór de vloeistofvuller of de poedervulmachine.

Materiaal

Containermateriaal, de mogelijkheid van markering en krassen, breekbaarheid, kwaliteitsproblemen zijn enkele van de uitdagingen waarmee wij worden geconfronteerd om onze machines naar behoren te laten werken; petflessen moeten soms speciaal worden behandeld om krassen te voorkomen bij het sorteren op de PET-flessen sorteermachine.

Hoe kan een flessen sorteermachine uw bedrijf helpen?

Deze eenvoudig te integreren systemen worden vaak beschouwd als zeer efficiënt en eenvoudig, terwijl ze flexibel genoeg zijn om te werken met een aantal soorten containers in verschillende maten en vormen zonder het proces te hoeven stoppen en een omschakeling uit te voeren. Dat zijn veel voordelen voor een bedrijf dat een overtuigend verhaal biedt. Maar hier houden de voordelen van een flessensorteermachine niet op. Dit zijn vaak zeer flexibele apparaten die kunnen worden toegevoegd aan vulmachines, etiketteermachines en zelfs automatische assemblagesystemen. Dit betekent dat het gemak en productiviteit aan uw bedrijf kan toevoegen zonder uw productielijn nog ingewikkelder te maken of grote investeringen te vereisen. U kunt zelfs de kwaliteit van de prestaties handhaven terwijl u nieuwe formaten flessen gebruikt, wat in deze industrieën vaak gebeurt als bedrijven besluiten hun verpakkingen na verloop van tijd aan te passen. Op die manier kunt u de kosten laag houden terwijl u deze business niet verliest aan een ander bedrijf dat de nieuwe containertypes aankan. Sommige bedrijven moeten hun verpakkingen handmatig scheiden, maar dat is omslachtig en onnodig wanneer er een machine beschikbaar is die honderden flessen per minuut nauwkeurig kan ontwarren. Dit zal de productiviteit enorm verhogen en kostbare fouten en arbeidskosten, inclusief opleidingstijd, verminderen.

Hier zijn de belangrijkste punten om te onthouden over de flessensorteermachine:

  • Deze machines scheiden en organiseren alle soorten containers in verschillende formaten en vormen in een ongeorganiseerde trechter en sturen ze naar verschillende delen van een productielijn.
  • Deze apparatuur wordt veel gebruikt in vele industrieën, waaronder de farmaceutische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, huishoudelijke, chemische en cosmetische industrieën.
  • Ze werken om de productie effectief te versnellen door de containers nauwkeurig te verspreiden, wat de productie vereenvoudigt en de kosten verlaagt, vooral in vergelijking met een handmatig proces voor het ontcijferen van flessen.

Betrouwbare, Superieure, Flessen Sorteermachine

Een betrouwbare sorteermachine voor plastic flessen of containers is essentieel om de efficiëntie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw containers klaar zijn voor de volgende stap in het verpakkingsproces. Het gebruik van een flessensorteermachine van VKPAK zal ervoor zorgen dat u een sorteermachine hebt die gemakkelijk te begrijpen is, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is, en ook jaren van probleemloze productie zal bieden.

VKPAK's lijn van hoge snelheid flessensorteermachine omvat laag profiel, hoge prestaties, ruimtebesparende, zware en ergonomisch ontworpen modellen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met bestaande of nieuwe apparatuur. Deze sorteermachines zullen automatisch uw gedecoreerde of maagdelijke flessen uit willekeurige bulk nemen, en hen stevig zonder schade op uw verpakkingslijntransportband voor stroomafwaartse verrichtingen plaatsen.

De ingenieurs van VKPAK staan klaar om uw project te bespreken. De flessensorteermachines van VKPAK zijn ideaal om aan uw verpakkingseisen te voldoen. Als u niet zeker weet welke flessensorteermachine voor u geschikt is, zullen wij u helpen beslissen. Neem contact met ons op voor meer informatie over het vervullen van uw snelle botteloperatie.