Semi-automatische etiketteermachines, zoals de naam al aangeeft, zijn etiketteersystemen die handmatige tussenkomst vereisen. VKPAK biedt een reeks semi-automatische labelapplicators die bijzonder geschikt zijn voor kleine bedrijven of particulieren.

Halfautomatische etiketteermachines, ook wel halfautomatische units genoemd, zijn elektronisch gestuurde systemen die geschikt zijn voor het labelen van een breed scala aan producten en verpakkingen met verschillende soorten zelfklevende etiketten. Ze zijn de beste oplossing voor het labelen van kleine productiehoeveelheden en batchnummers.

In tegenstelling tot volledig automatische etiketteermachines, wordt het etiketteerproces op semi-automatische etiketteersystemen geïnitieerd door een operator. Het product wordt in slechts enkele stappen handmatig in de machine geplaatst en het labelen wordt handmatig gestart. Daarna wordt het product weer met de hand verwijderd.

VKPAK biedt verschillende opties om het labelproces te starten. Met behulp van de populaire tweehandige bedieningsmodus wordt het labelproces gestart met twee afzonderlijke knoppen die tegelijkertijd moeten worden ingedrukt. Een andere beschikbare optie is om een voetschakelaar te gebruiken om het labelproces te starten.

U kunt kiezen uit de volgende halfautomatische etiketteermachines:

Onze VK-T801 is de perfecte oplossing voor het labelen van allerlei cilindrische, taps toelopende objecten, zoals xylitol, cosmeticaflessen, wijnflessen.

VK-T802 Etikettering wordt uitgevoerd door middel van zuigen en plakken om etikettering op het vlak van verschillende werkstukken te bereiken, zoals cosmetische platte flessen, verpakkingsdozen, etikettering van plastic hoezen, enz. Verander het etiketteermechanisme, dat kan worden toegepast op ongelijke oppervlaktelabeling, zoals labeling van concave vlakken en cirkelvormige vlakken.

VK-T803 is de perfecte oplossing voor alle soorten platte/licht gebogen oppervlaktelabels, zoals platte flessen, cosmeticadozen, plastic doppen, enz.

VK-T804 is de perfecte oplossing voor alle soorten labeling van platte/licht gebogen oppervlakken die hoge precisie vereisen, zoals SD-kaart, batterijen voor mobiele telefoons, FPC, oplader voor mobiele telefoons, enz.

VK-T805 is de perfecte oplossing voor alle soorten ronde, vierkante en onregelmatig gevormde objecten die rond labels worden gewikkeld.

VK-T806 is de perfecte oplossing voor alle soorten dubbelzijdige etikettering, zoals platte flessen, cosmeticadozen, etikettering van plastic doppen, enz.

Een andere optie die we aanbieden is een kleine stap verder dan semi-automatische applicators: automatische tafelmodel flessen etiketteermachine. Deze automatische etiketteermachines zijn verkorte versies van de grotere automatische etiketteermachines die elders op deze site te vinden zijn. Ze zijn verkrijgbaar als Top Labeler (voor platte producten of doppen) of Wrap Labeler voor ronde producten.Welke functies biedt een semi-automatische eenheid?

Met halfautomatische etikettering:

  • De labelrollen zijn afgewikkeld.
  • Het rugpapier is opgewonden.
  • Kleeflabels worden op verschillende objecten aangebracht.

Semi-automatische etiketteermachine is een uitstekende instap in de wereld van automatisering voor uw supply chain. Het type toepassing is een economische oplossing voor bedrijven die hun etiketteringsproces willen stroomlijnen. Wat u ook wilt labelen, wij hebben de juiste oplossing voor het aanbrengen van labels. Semi-automatische etiketteermachines bieden niet alleen een economische oplossing voor bedrijven, ze zijn ook net zo gebouwd als de rest van de etiketteermachines.

Welke machine u ook nodig heeft voor uw bedrijf, weet dat VKPAK de oplossing heeft. Al onze labelapplicators zijn gemaakt van roestvrij staal en geanodiseerd aluminium om ervoor te zorgen dat de uitvaltijd tot een absoluut minimum wordt beperkt.

Het complete apparaat kan met individuele instellingen worden geconfigureerd. Zo kunnen semi-automatische etiketteerunits desgewenst worden uitgerust met een printunit. Hiermee kan de gebruiker zelfklevende etiketten printen met bijvoorbeeld tekstregels, wijzigingsdata, barcodes, houdbaarheidsdata en batchnummers.

Semi-automatische versus automatische etiketteermachines?

Beide soorten machines automatiseren het aanbrengen van etiketten. Het verschil ligt in de manier waarop ze worden geladen en geactiveerd.

Het etiketteerproces op halfautomatische etiketteersysteem wordt geïnitieerd door een operator. Het product wordt in enkele stappen met de hand in de machine geplaatst en het etiketteren wordt handmatig gestart. Vervolgens wordt het product weer met de hand verwijderd.

Automatische applicators hebben een systeem om de verpakking te positioneren voordat het etiket wordt aangebracht. Eenmaal op zijn plaats wordt het etiket aangebracht. Sommige automatische etiketteermachines kunnen de container ook meerdere keren herpositioneren om meerdere etiketten aan te brengen.

Uiteindelijk is het kiezen van de juiste machine dus een kwestie van het afwegen van de initiële kosten tegen de bedrijfskosten en het overwegen van de nodige flexibiliteit.

VKPAK produceert automatische en semi-automatische industriële etiketteermachines om elk type container te labelen voor alle industrieën (voeding, bier, cosmetica, e-liquid, enz.)

Het VKPAK-assortiment etiketteermachines kan worden gebruikt voor het on-the-fly labelen, draaiend, aan de zijkanten, boven- en onderkant van producten in overeenstemming met de vereiste productiesnelheid.

Onze automatische en halfautomatische etiketteermachines zijn geschikt voor het labelen van producten in alle soorten en maten: cilindrisch, taps toelopend, vierkant, rechthoekig, plat, etc.

Onze klantenservice is ongeëvenaard en we zijn gedreven om een soepele, naadloze overgang van semi-automatisch naar geautomatiseerd labelen te leveren. We kunnen een bezoek ter plaatse brengen, helpen bij de installatie en ervoor zorgen dat u de ondersteuning krijgt die nodig is om uw installatie op volle toeren te laten draaien.

Welke onderdelen maken een semi-automatische etiketteermachine?

De onderdelen die een halfautomatische etiketteermachine maken, zijn onder meer:

Voertrechter: dit is het punt waar materialen in de halfautomatische etiketteermachine worden ingevoerd en het werkt systematisch. Het is belangrijk om voorzichtigheid, nauwkeurigheid en precisie te waarborgen bij het invoeren van materialen in het systeem voor etikettering.

Etiketplaat: hier worden de etiketten geplaatst zodat de semi-automatische etiketteermachine ze op het oppervlak van het product kan pakken en afdrukken.

Datumprinter: maakt het mogelijk om datums zoals fabricage- en vervaldatums buiten het etiket af te drukken.

Etiketstation: dit is het gedeelte waar de daadwerkelijke etikettering van producten plaatsvindt en bestaat uit twee delen, een labelblok en een kop. Het kan een duidelijk display hebben om het mogelijk te maken het label te zien dat wordt aangebracht.

Controlepaneel: het verbetert en dicteert de efficiëntie van een semi-automatische etiketteermachine door het hele proces binnen uw controle te brengen. Dit deel bevat de meeste configuraties en aanpassingen van de halfautomatische machine.

Veiligheidssysteem: de semi-automatische etiketteermachine heeft noodknoppen die gemakkelijk toegankelijk zijn.
Het bevat ook isolatie van alle elektrische draden.

Aandrijfmechanisme: het brengt beweging van de semi-automatische machine met zich mee en bestaat uit:

Transportband: dient om de producten van het ene deel van de semi-automatische machine naar het andere deel te verplaatsen voor betere etikettering.

Rollensysteem: het helpt verschillende onderdelen van de halfautomatische etiketteermachine om in de juiste positie te blijven en te bewegen

Motor: het heeft de neiging om de gehele semi-automatische etiketteermachine aan te drijven door de omzetting van elektrische energie in mechanische energie.

Hoe werkt de semi-automatische etiketteermachine?

De bedieningsprocedure van een semi-automatische etiketteermachine is meestal uitsluitend afhankelijk van de componenten waaruit het bestaat.

Een semi-automatische etiketteermachine werkt op de volgende manieren:

Eerst moet u de producten in de halfautomatische etiketteermachine voeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de invoer wordt gesynchroniseerd met het proces van labelen.

Vervolgens worden de producten met behulp van het transportbandsysteem naar het labeldistributiegebied verplaatst voor voldoende tussenruimte. Dit zorgt ervoor dat ze klaar zijn om gelabeld te worden.

Toch terwijl ze op de lopende band staan, worden de producten vervolgens automatisch geëtiketteerd in de etiketteerbox. Eenmaal op dit punt kan de snelheid van de semi-automatische etiketteermachine worden verlaagd om ervoor te zorgen dat de etikettering nauwkeurig is.

Uiteindelijk verlaten de producten de semi-automatische etiketteermachine nadat ze goed geëtiketteerd zijn.