Glazen flessen sluitmachine: De ultieme gids

U ziet vaak glazen flessen in het dagelijks leven, er zijn verschillende kleuren en vormen zijn ook divers, meestal commercieel gebruikte glazen flessen zijn met verzegelde doppen, er zijn vele soorten doppen, zoals ronde doppen, Crown kurk en ga zo maar door, dan weet je hoe deze doppen zijn verzegeld om de fles?

In deze gids zullen we bespreken hoe glazen flessen worden verzegeld in de industrie.

1. Wat is een glazen fles?

Een glazen fles is een fles van glas. Glazen flessen kunnen aanzienlijk in grootte variëren, maar worden meestal aangetroffen in formaten tussen ongeveer 200 milliliter en 1,5 liter. Gebruikelijke toepassingen voor glazen flessen zijn onder meer levensmiddelen, frisdrank, drank, cosmetica, inmaakmiddelen en conserveringsmiddelen. Dit soort flessen zijn utilitair en dienen een doel in commerciële industrieën.

Voorbeelden van glazen flessen

  • Boston round or Winchester bottles - cylinder with heavily rounded top and bottom; thick glass, typically clear, blue, or amber. Common in medical and scientific applications.
  • Long-necked or Woozy bottles - tall cylinder with a prominent neck, many of which are used as beer bottles
  • Wine bottle - very standard shape, mostly cylindrical but gradually narrowing into the neck
  • Spice bottles
  • Liquor bottles
  • Olive oil bottles - tall and relatively thin with a prominent neck. Marasca bottles are rectangular cuboids on the bottom and rounded on top; Dorica bottles are cylinders.

2. Type glazen flesdop en sluitmachine

Welke vorm of grootte een glazen fles ook heeft, ze hebben allemaal één ding gemeen. Elke fles heeft een dop nodig om het product in de fles goed af te sluiten en te beschermen. Hoewel u misschien vertrouwd bent met de standaard schroefdop - denk maar aan flessen water of frisdrank - zult u de volgende keer dat u in de supermarkt bent misschien verbaasd zijn over het aantal verschillende sluitingen die voor uw product beschikbaar zijn. Houd er bij de keuze van uw dop rekening mee dat het soort afdekkingen dat u kunt gebruiken ook afhangt van de keuze van de dop.

Schroefdoppen

Schroefdoppen zijn over het algemeen schroefdoppen die een draaimoment vereisen om op verschillende soorten recipiënten te worden vastgedraaid. Er zijn echter vele variaties van de schroefdop, van eenvoudige platte doppen tot trekkerspuiten. Zowel spindelafsluitmachines als klauwplaatafsluiters kunnen doorgaans schroefdoppen verwerken, op enkele uitzonderingen na. De keuze van de tapmachines hangt af van uw dop, uw container en uw productievereisten.
Schroefdoppen
Automatische Spindel Schroef Sluitmachine

Automatische Spindel Schroef Sluitmachine

Invoering De VK-LC automatische schroef sluitmachine met spindel is uiterst flexibel, kan nauwkeurig en snel elke dop afdekken, zoals trekkersdop, metalen dop, flipdop enzovoort. 1. AC-motoren met variabele snelheid. 2. Spindelwielen instelknoppen, met handwiel met borgmoer. 3. Meterindex voor eenvoudige mechanische afstelling. 4. Geen wisselstukken nodig voor een...
Automatische 4 Wielen Fles Sluitmachine

Automatische 4 Wielen Fles Sluitmachine

Invoering De automatische Snap Sluitmachine met 4 wielen is ontworpen voor het verwerken van spuitdop, pompdop, push-pull dop, snap scharnier dop en sport push-pull dop. Ronde flessen, vierkante flessen en platte flessen Toepasbare doppen: Schroefdoppen en draai van metalen doppen De hoofdstructuur is gemaakt van duurzaam 304 roestvrij...
Automatische Armtype Sluitmachine

Automatische Armtype Sluitmachine

Invoering Deze machine keurt CNC enig-spoor elektrische enig-kop het volgen schroefdop goed. Het automatische grijpen en het afdekken worden voltooid door de servomotor, en de beweging is nauwkeurig en de snelheid is snel. Het servosysteem + torsiemodule controleert het afdekkende hoofd, en de dopdichtheid wordt vrij ingesteld. Wanneer...
Automatische Eenkops Schroefdop Sluitmachine

Automatische Eenkops Schroefdop Sluitmachine

Invoering De enkelkops sluitmachines van VKPAK maken gebruik van de nieuwste technologie om automatisch en nauwkeurig de meeste soorten doppen op de meeste soorten flessen te plaatsen en aan te draaien. De sluitmachines kunnen platte doppen, ovale doppen, flip top doppen, trekdoppen, veiligheidsdoppen, kindveilige doppen, sportdoppen en doppen met...
Automatische 6-koppige roterende sluitmachine

Automatische 6-Koppige Roterende Sluitmachine

Invoering Deze automatische 6 Hoofd Roterende Sluitmachine wordt gebruikt voor het sluiten van plastic schroefdoppen, vooral voor de doppen die met slotring. Het wordt wijd gebruikt in de industrieën zoals levensmiddel, apotheek, dagelijks chemisch product, schoonheidsmiddel, meststof enz. 1. Deze automatische roterende Sluitmachine is beschermende automatische sluitmachine en...

Platte dop

Een platte dop is een schroefdop met een platte bovenkant. Platte doppen worden meestal gebruikt voor flessen water en frisdrank. Spindelafsluiters en klauwplaatafsluiters werken beide goed met platte doppen en de keuze tussen de twee afsluitmachines kan gewoon op snelheid neerkomen.
Glass Jar with Flat Caps

Flip Top Dop

Een flip-top dop lijkt sterk op een platte dop, met als belangrijkste verschil dat de dop wordt “opengeklapt” in plaats van losgeschroefd om bij het product te komen. In ketchup- en sladressingflessen worden vaak flipperdoppen gebruikt. Aangezien de doppen gesloten zijn wanneer ze op de verpakking worden geplaatst en het koppel wordt toegepast, werken flip-top doppen, net als platte doppen, met zowel spindel- als klauwplaatmachines.
Flip Top Caps

Druk op Top Cap

Een doseerdop is een schroefdop die aan één kant kan worden ingedrukt en aan de andere kant omhoog komt. Lichaamswassen en shampoos zijn populaire producten voor press top caps. Deze doppen zijn min of meer een variant op de flip top caps en werken ook goed met spindel cappers en chuck capping machines.
Press Top Caps

Trekkerspuiten

Een unieke schroefdop is de trekkerspuit, die op veel glasreinigers en andere huishoudelijke producten zit. Deze schroefdop bevat in feite een rietje en een verstuiver waarmee een productnevel uit de sluiting kan worden geschoten. De trekkerspuit kan gemakkelijk worden vastgedraaid met een spindopmachine, maar levert enkele problemen op voor klauwplaatvormers. De sluitkop op een klauwplaatdop gaat normaal gesproken over de hele dop naar beneden en oefent dan koppel uit om de afsluiting tot stand te brengen. De grote trekker en spuitkop maken dit onmogelijk, waardoor de spindelkapper de logische keuze is voor dit soort sluitingen. De spindelstopper daalt niet af over de dop, maar gebruikt draaiende schijven en maakt contact met de rand van de dop om het koppel toe te passen.
Trigger Sprayers

Hoewel er ook andere varianten van de schroefdop bestaan, zijn de hierboven genoemde het populairst. Ook al lijkt de schroefdop de favoriete sluiting in de hedendaagse verpakkingswereld, er bestaan ook andere sluitingen.

Stoppen/Kurken

Wijnflessen, flacons, parfum en een aantal andere producten kunnen een flessenstop of een kurk gebruiken om het product af te sluiten. Flessenstoppen kunnen van plastic, glas, rubber of een aantal andere materialen zijn. Welke kurkmachines worden gebruikt om deze doppen af te sluiten, hangt ook af van de dop, de verpakking en de productievereisten. Veel kurken en flessenstoppen kunnen veilig worden afgesloten met een snapcapmachine. De snap capper gebruikt gewoonlijk ofwel een klikband met een geleidelijke daling om de dop op zijn plaats te duwen of een perskop die de sluiting op zijn plaats "stampt" terwijl de dop en de container eronderdoor gaan. Het materiaal van de dop en de recipiënt bepaalt of een riem of een perskop moet worden gebruikt. Een snapcapper kan ook worden gecombineerd met een spindelafsluiter voor unieke doppen of voor bedrijven die verschillende soorten doppen gebruiken bij het afsluiten van hun containers.

Automatische Snap Sluitmachine

Automatische Snap Sluitmachine

Invoering Deze automatische Snap Sluitmachine wordt gebruikt voor het sluiten van druktype kappen, wordt het samengesteld door 3 delen: dop het voeden systeem, dop het laden systeem en dop het sluiten systeem. Het wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige structuur en hoog kwalificatietarief. Kan alleen of inline worden gebruikt. Het...

ROPP Caps

ROPP staat voor roll-on pilfer proof, en ROPP-doppen zijn een unieke dop in de verpakkingsindustrie. Deze doppen worden ook veel gebruikt op wijnflessen. ROPP-doppen vereisen een specifieke machine om de verzegeling tot stand te brengen. Een ROPP-dopmachine wordt vervaardigd met speciale messen voor de te verwerken fles. Deze messen snijden schroefdraad in aluminium blanks op basis van de schroefdraad op de fles. Met ROPP-doppen kan manipulatie worden aangetoond en is een consistente, veilige verzegeling mogelijk. Gewoonlijk kan voor een ROPP-dopmachine een tapkop worden verkregen waarmee ook kunststof schroefdoppen op de machine kunnen worden gebruikt, zodat een veelzijdige tapmachine ontstaat.
Ropp Caps
Automatische ROPP Sluitmachine

Automatische ROPP Sluitmachine

Invoering Veel klanten vragen ons wat ROPP is en het eenvoudige antwoord is Roll On Pilfer Proof closure. Eenvoudig gezegd is het een aluminium dop zonder schroefdraad die op de flessenhals wordt geplaatst en gedrukt, terwijl draadvormende wieltjes rond de dop draaien en ertegenaan drukken om zich aan te...

Samenvatting

Ongeacht de vorm en grootte van de glazen fles, hangt de keuze van de glazen flesafsluiter voornamelijk af van de vorm van de dop en de manier van afdekken. Hoewel er voor alle bovengenoemde soorten doppen sluitmachines bestaan, kan de keuze van de juiste sluitmachine voor uw unieke combinatie van fles, dop en product de efficiëntie en productiviteit verhogen. Als u meer wilt weten over typen doppen of afdekmachines, neem dan vandaag nog contact op met VKPAK.

Verwante Artikelen